21. izdanje humorističko-satiričkog lista Pikač

Ponedjeljak, 01.04.2019.
Pikač 2019Novo izdanje Pikača uoči prvog travnja ugledalo je svjetlo dana!

U petak je u Domu kulture održana promocija ovog humoristično-satiričkog lista, 21. po redu, a koji u Prelogu izlazi od 1939. godine.
 
  • Ponosni smo na dugu povijest, a raduje me veliki broj ljudi koji su se potrudili da Pikač izađe u ovakvom impozantnom broju, zanimljiv i opuštajući, rekao je između ostalog na promociji gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Vrlo su kratki bili svi krivci za izlazak još jednog broja Pikača. Jedan od autora, Davor Sokač, zadužen za vrsne rime pak je poručio:
 
  • Gle Pikača, književna elita. Prvi je april, a on se opet čita. Tekstova je opet bilo malo, ali nikad autorima do njih nije bilo ni stalo. Nama je stalo do smijeha, a njega je sve manje, kao i naših grijeha. Sve što u Pikaču na 1. april piše istina je prava, pa čak i malo više.
 
List je tiskan u 1700 primjeraka, a pronaći ga možete na brojnim mjestima na području grada. Glavni i odgovorni urednik je Ivica Beti, a na njemu su radili i Stjepan Naranđa, Damir Novak, Đuro Bel, Vinko Rojko, Ivan Grahovec, Davor Sokač, Vlasta Vugrinec, Juraj Kolarić, Miroslav Gakić. Više s promocije donosimo u ponedjeljak u emisiji Ropotarnica gdje ćete moći čuti i dio programa koji je obogatio promociju - 'Kajbare: zaglazbancije i politikancije' Mladena Medaka-Gage.