Vikend na varaždinskim prometnicama: devet prometnih nesreća i 329 prekršaja

Ponedjeljak, 07.05.2018.
Policija
Proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđeno je 329 prekršaja - 191 odnosio se na brzinu, osam na alkohol i odbijanje alkotestiranja.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 4. svibnja oko 17.15 sati, na raskrižju ulica Otokara Keršovanija i Frana Supila u Varaždinu. 83-godišnjak ulaskom u raskrižje oduzeo je prednost mopedu kojim je upravljao 40-godišnjak, a prilikom kočenja izgubio je nadzor nad upravljačem i pri padu na kolnik teško je ozlijeđen.

Molimo očevice ove prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu ili na broj telefona 372-404, odnosno 192.

Jučer, 6. svibnja oko 10.30 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, 75 godišnjak biciklom je neopezno započeo prelazak preko ceste zbog čega je na njega naletjelo vozilo kojim je upravljao 57-godišnjak. Biciklistu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će ozljede biti okvalificirane naknadno.