Vikend na prometnicama: Vozač u Gorčanu nakon nesreće napuhao 1,96 promila

Utorak, 09.04.2019.
Policija
Proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, a lakše su ozlijeđeni vozač (20) i vozačica (19).
Od sudionika nesreća, pod utjecajem alkohola vozio je 24-godišnjak iz Goričana koji je sudjelovao u nesreći u nedjelju oko 9 sati u Donjoj ulici u Goričanu, utvrđeno mu je 1,96 promila.
 
Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 7 prometnih nesreća, 4 s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđeno je 157 prekršaja.
 
U nedjelju oko 20.35 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su 32-godišnjaka koji je vozio automobil s 1,70 promila alkohola z krvi. Priveden je u policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja.

Kako se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, muškarac je priveden pred prekršajni Općinski sud u Varaždinu, a sudac mu je odradio kaznu zatvora do sedam dana te je predan u Zatvor Varaždin.
 
​U subotu u 00.39 sati na cesti između Poljanca i Hrastovskog, službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su 49-godišnjaka koji je vozio pod ujecajem alkohola od 1,66 promila. Priveden je u u Policijsku postaju Ludbreg i zadržan do otriježnjenja.

U subotu oko 21.40 sati na državnoj cesti u Brezničkom Humu, službenici Policijske policije Novi Marof zaustavili 20-godišnjaka koji je vozio s 2,16 promila alkohola u krvi i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

  
Prometne nesreće s ozlijeđenima

U petak oko 22.15 sati u Donjem Kućanu, 50-godišnjakinja zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom je sišla van kolnika te udarila u betonsko-metalnu ogradu i plastični telefonski stupić. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U petak oko 19.10 sati u Kaniži mladić starosti 24 godine vozio je s 1,11 promila alkohola u krvi, a ulaskom u oštri zavroj zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad upravljačem vozila te je u fazi kočenja prelazi na mekani teren gdje vozilo udarilo u prometni znak, a nakon toga sletjelo u cestovni jarak gdje se prevrnulo. Vozaču je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici.

U petak oko 11.50 sati na cesti u Bedencu, 83-godišnjak zbog neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja vozilom je sletio u cestovni jarak i udario u betonski most.Ozlijeđena je 48-godišnja suputnica, a pomoć joj je pružena u varaždinsko bolnici.

U nedjelju oko 9.25 sati u Trakošćanu 56-godišnjka votilom je sletio van kolnika i udario u zemljani nasip. Uslijed udara ozlijeđena je 54-godišnja putnica, a medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici.