Vikend na prometnicama: Vozač (67) u nesreći u Kotoribi imao 1,53 promila u krvi

Utorak, 09.10.2018.
Policija
U produženom vikendu na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće. Dva vozača bila su u alkoholiziranom stanju, a najveća koncentracija utvrđena je kod 67-godišnjaka od 1,53 promila koji je sudjelovao u nesreći u subotu oko 19:50 sati u Kotoribi.
 
Na varaždinskim prometnicama dogodilo se 15 prometnih nesreća, a tri s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđeno je 195 prekršaja – 70 brzina, 26 alkohol i odbijanje alkotestiranja.

>> Vikend na prometnicama: Autocestom jurio 227 km/h
 
U nedjelju oko 4.15 sati u ulici Banjšćina u Varaždin Bregu, 46-godišnjak vozio je s 1,77 promila alkohola u krvi i prevelikom brzinom zbog čega je vozilom sišao van kolnika gdje je vozilo udarilo u betonski stup električnog voda, a u nastavku kretanja u drvenu ogradu, parkiranu auto prikolicu na dvorištu te u drvo. Vozaču je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede mu za sad nisu okvalificirane.
 
Jučer oko 18 sati u Krušljevcu, pri padu s bicikla na kolnik ozlijeđena je 15-godišnjakinja, a imala je 1,25 promila alkohola u krvi. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj općoj bolnici, a ozljede za sad nisu okvalificirane.
 
U petak oko 7:30 sati u ulici Ive Režeka u Varaždinu 18-godišnjak na biciklu započeo je uključivanje u promet, ali nije propustio nepoznato vozilo. Nakon sudara, maldić i nepoznati vozač nisu obavijestili policiju, dok je 18-godišnjak naknadno zatražio liječničku pomoć u varaždinskoj bolnici, a ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne. Policija poziva očevice ove nesreće da se jave u postaju Prometne policije Varaždin ili na broj 192.