Vikend na prometnicama: Uhvaćen s 1,54 promila za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka

Ponedjeljak, 25.02.2019.
Policija
Na međimurskim prometnicama minulog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća, ozlijeđenih nije bilo. U noći sa subote na nedjelju policija je provela operativnu akciju 'Alkohol', a sedam vozača zatekli su u alkoholiziranom stanju. Najveću koncentraciju od 1,56 promila imao je 56-godišnjak s područja grada Mursko Središće, a zaustavljen je u Selnici.

U subotu u 2.30 sati iza ponoći policija je u Pleškovcu zaustavila vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak s područja grada Čakovca i utvrđeno je da vozi s 1,54 promila alkohola u krvi te u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Uhićen je, a nakon saslušanja na Općinskom sudu određena mu je kazna zadržavanja do sedam dana.


Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća, a ozlijeđena je maloljetna pješakinja. U kontroli prometa utvrđeno je 164 prekršaja – 52 brzina, 38 alkohol i odbijanje alkotestiranja.

U petak oko 20.20 sati u Varaždinu 66-godišnjak vozio je iz smjera Međimurske ulice u smjeru Supilove ulice, a na pješačkom prijelazu udario je u 11-godišnju pješaknju koja je prelazila kolnik preko istog. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

U subotu oko 22 sata u ulici Alojzija Stepinca u Krkancu policija je zaustavila vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak s 1,61 promila alkohola u krvi. Kako se radi o recidivistu isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin, a prekršajni sud dao je prijedlog kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja 42-godišnjak je pušten na slobodu te će protiv biti proveden redovan prekršajni postupak.