Vikend na prometnicama: U sudaru ozlijeđena jednogodišnja beba

Ponedjeljak, 13.05.2019.
Policija
Proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, pri čemu su dva vozača i dvije biciklistice lakše ozlijeđeni.  
Tri vozača sudionika nesreća bila su u alkoholiziranom stanju, a najveću količinu od 2,29 promila imao je 42-godišnjak koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u subotu oko 21:40 sati u Gornjem Kuršancu.

U noći sa subote na nedjelju policija je provela aktivnosti iz operativne akcije Alkohol. Utvrdili su 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a pet je vozača bilo u alkoholiziranom stanju.  Četiri vozača napuhala su od jednog do 1,50 promila, a jedan iznad 1,5 promila. Najveću koncentraciju od 1,79 promila imao je 24-godišnjak zaustavljen u Nedelišću.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća, a pet s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđeno je 128 prekršaja – 63 brzina te 16 alkohol i odbijanje alkotestiranja.

U petak oko 10.20 sati u ulici Žrtava hrvatskih domovinskih ratova u Ivancu 56-godišnji vozač prilikom zaobilaženja bočnom stranom vozilom je udario je pješaka (68) koji se kretao u istom smjeru gurajući bicikl. Unatoč ozljedama zadobivenima pri padu, pješak je izjavio da će naknadno sam zatražiti liječničku pomoć.

Istog dana oko 14:15 sati u Mirkovcu 30-godišnjakinja na državnoj cesti u smjeru Bisaga ulaskom u raskrižje sa županijskom uzela je prednost vozilu 56-godišnjaka. U sudaru su ozlijeđene vozačica i njezina jednogodišnja beba. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sad nisu okvalificirane.

U isto vrijeme na raskrižju Zagrebačke i Vatrogasne ulice u Novom Marofu 40-godišnjakinja je na pješačkom prijelazu udarila u ženu starosti 35 godina. Pješakinja je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu, a težina ozljeda za sad nije poznata.

Jučer oko 6:40 sati u Mirkovcu ozlijeđena je 21-godišnja vozačica koja je vozila s 1,30 promila alkohola u krvi. Prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, sletjela van ceste gdje je vozilo udarilo u prometne znakove. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj bolnici.

Jučer oko 22.15 sati u Varaždinu, 25-godišnjak vozio je desnom prometnom trakom Trga bana Josipa Jelačića te na pješačkom prijelazu udario u 20-godišnjakinju koja je prelazila kolnik navedenog Trga preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ozlijeđena je pješakinja prevezena u varaždinsku Opću bolnicu.