Vikend na prometnicama: U Ludbregu vozač (30) napuhao 2,30 promila

Ponedjeljak, 09.09.2019.
Policija
Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće, a lakše je ozlijeđena putnica (49) u jednom od automobila. Od sudionika nesreća u alkoholiziranom stanju bio je vozač rođen 1981. godine, a utvrđena mu je koncentracija alkohola od 0,81 promila. Skrivio je prometnu nesreću u petak poslijepodne u Čakovcu na raskrižju Neumannove i Ulice braće Graner.

Na  prometnicama Varaždinske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća, a jedan je vozač ozlijeđen. U kontroli prometa  policija je utvrdila 116 prekršaja – 68 brzina, šest alkohol i odbijanje alkotestiranja.
 
U subotu oko 17 sati na cesti između Svetog Đurđa i Hrženice 43-godišnjak vozio je s 2,58 promila alkohola u krvi te vozilom udario u prometni znak i betonski most nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Vozač je lakše ozlijeđen, a medicinska pomoć pružena mu je na mjestu događaja.

U petak oko 22.40 sati u ulici Ljudevita Gaja u Ludbregu policija je zaustavila automobil kojim je vozio 30 godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,30 promila. U subotu u 2.25 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu policija je zaustavila automobil kojim je vozio 20-godišnjak s 1.63 promila alkohola u krvi.
 
Privedeni su u policiju do otriježnjenja, a slijedi im oduzimanje vozačke dozvole do šest mjeseci, novčana kazna od 10 do 20 tisuća kuna te šest negativnih prekršajnih bodova.