Vikend na prometnicama: Smrtno stradao vozač, teško ozlijeđeni pješakinja i biciklist

Utorak, 02.05.2017.
Policija
Proteklog vikenda, od petka do nedjelje, na međimurskim prometnicama dogodilo se sedam prometnih nesreća, a jedna je osoba smrtno stradala. Dvije su osobe teško ozlijeđene.

Dvojica vozača, sudionici prometnih nesreća, zatečeni su u alkoholiziranom stanju. Najveća koncentracija od 2,54 promila izmjerena je kod 34-godišnjeg vozača koji je skrivio nesreću u petak u Sivici u Gornjoj ulici. 

U subotu u ranim jutarnjim satima u Čakovcu je teško ozlijeđen 29-godišnjak koji je upravljajući biciklom pod utjecajem aklohola 0,86 promila izgubio ravnotežu nad istim te pao na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.
 
Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.
 
U nedjelju u poslijepodnevnim satima u Prelogu je teško ozlijeđena pješakinja starosti 76 godina. Na nju je osobnim vozilom naletio vozač (r.1990.) koji je u semaforizirano raskrižje ušao na znak zelenog svijetla, dok je pješakinja, također na znak zelenog, prelazila cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ozlijeđena pješakinja naknadno je zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju.