Vikend na prometnicama: S 2,89 promila alkohola u krvi automobilom pokosio bicikliste

Ponedjeljak, 06.08.2018.
Policija
Na prometnicima Međimurske županije dogodile su se četiri prometne nesreće, jedan je vozač lakše ozlijeđen, a dok su dva vozača bila u alkoholiziranom stanju. Najveća koncentracija alkohola od 3,08 promila utvrđena je kod 34-godišnjaka u petak oko 16:20 u Čakovcu.
 
Na varaždinskim prometnicama dogodilo se 10 prometnih nesreća, a 4 su osobe ozlijeđene. U kontroli prometa utvrđeno je 188 prekršaja, od čega 71 prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine, a 24 prekršaja vožnje pod alkoholom ili odbijanja alkotestiranja.  

Pijani vozači, četiri osobe ozlijeđene

U petak oko 17.30 sati u odvojku Lonjske ulice u Topličici 26-godišnjak vozilom je upravljao s 1.58 promila alkohola u krvi i zavoju je zbog prevelike brzine prešao na traku za promet iz suprotnog smjera gdje je došlo do sudara s vozilom 37-godišnjaka. Ozlijeđeni su vozač iz drugog vozila i 57-godišnja suputnica. Medicinska pomoć pružena im je u Varaždinskoj općoj bolnici, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

Istog dana oko 23.45 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu 50-godišnjak vozio je pod utjecajem alkohola od 2.89 promila te vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u bicikliste, 25-godišnjakinju i 29-godišnjaka.  Oni su vozilom hitne pomoći prevezeni u varaždinsku bolnicu, a ozljede im za sad nisu okvalificirane.

Rezultati akcije Alkohol

Na području dvije policijske uprave u noći sa subote na nedjelju provedene su aktivnosti iz operativne akcije Alkohol.
 
Međimurska policija uhvatila je šest vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, od čega po trojicu u količini od 0,5 do 1 promila alkohola u krvi i inad 1,5 promila alkohola u krvi. Najveća koncentracija od 2,44 promila utvrđena je kod 54-godišnjag vozača u nedjelju, 15 minuta nakon ponoći, u Trnavskoj ulici u Goričanu.

Varaždinska policija uhvatila je u prekršaju čak 18 vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 23-godišnjeg biciklista u nedjelju oko 3:35 sati u Ludbregu u ulici Ludbreških branitelja Vukovara od 2,05 promila.