Vikend na prometnicama: S 2,59 promila i bez kacige quadom sletio u zid

Ponedjeljak, 11.02.2019.
Policija
radio@studiom.hr | Na prometnicama Međimurske županije dogodilo se osam prometnih nesreća, a lakše su ozlijeđeni 21-godišnji vozač bicikla u Goričanu i 38-godišnji vozač motocikla u Strahonincu. Ozlijeđen je i vozač četverocikla kojem ozljede nisu okvalificirane, a imao je najveću koncentraciju alkohola u krvi od 2,59 promila.

Prometna nesreća dogodila se u nedjelju oko 15:40 sati u Murskom Središću u Tekstilnoj ulici kada je neregistriranim vozilom sišao van kolnika gdje je vozilom udario u zid. Vozač za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Vozilom hitne pomoći je prevezen u Županijsku bolnicu.


Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 13 prometnih nesreća, a sedam je osoba ozlijeđeno.

U petak oko 6.40 sati na županijskoj cesti 2088 vozač (38) dolaskom u naseljeni dio ceste zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio van kolnika. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede mu za sad nisu okvalificirane.
 
U subotu u 18 sati u Kmeničkom Podgorju ozlijeđen je 20-godišnjak koji je prilikom spuštanja kroz nizbrdicu pao s bicikla. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer oko 2.30 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina 34-godišnjak vozio je s 1,96 promila alkohola u krvi, a zbog neprilagođene brzine ulaskom u rotor vozilom je sletio preko fizičkog odvojka gdje je udario u prometni znak. Ozlijeđeni su vozač, 27-godišnji suputnik i 25-godišnja suputnica. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jutros oko 6.50 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu ozlijeđena je 75-godišnja žena na koju je prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza naletjelo vozilo kojim je neprilagođenom brzinom upravljao 54-godišnjak. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.


 
Službenici dviju policijskih uprava u noći sa subote na nedjelju na svom području proveli su akciju Alkohol.


Mobilni tim PUM utvrdio je osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega je sedam vozača bilo u alkoholiziranom stanju. Najviše vozača, njih pet napuhalo je od 1 do 1,5 promila, a po jedan od 0,5 do jednog promila te iznad 1,5 promila.

Policijska uprava varaždinska utvrdila je 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, a najveću koncentraciju od 2,11 promila imao je 22-godišnjak u Varaždinu. Utvrđen je i 21 ostali prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.