Vikend na prometnicama: Pijani maloljetnik autom se zabio u parkirani kamion

Ponedjeljak, 18.11.2019.
Policija
Na međimurskim prometnicama minulog vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće dogodile, a maloljetni putnik iz jednog od vozila zadobio je ozljede opasne po život.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se šest prometnih nesreća, a ozlijeđenih nije bilo. U kontroli prometa policija je utvrdila 248 prekršaja, od čega se  150 odnosilo na brzinu, a 18 na alkohol i odbijanje alkotestiranja.

Oko 15:30 sati u Totovcu u Ulici dr. Vladimira Bakarića maloljetni vozač neregistriranog automobila, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilima i pod utjecajem alkohola od 0,98 promila vozio je neprilagođenom brzinom te vozilom sišao van kolnika na obradivu poljoprivrednu površinu do šljunčanog puta, gdje je udario u parkiranu poluprikolicu priključenu na teretni automobil. Nakon sudara vozača i maloljetnog putnika su izvadili pripadnici javne vatrogasne postrojbe, a vozilom hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su kod putnika utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život, a vozač je lakše ozlijeđen.

Prema maloljetnom vozaču bit će podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.


Istog dana oko 12:45 sati na cesti između Gornjeg Hrašćana i Nedelišća 45-godišnji vozač teretnog automobila zbog neprilagođene brzine vozilom sišao van kolnika te se potom vratio na kolnik i prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Nakon sudara oba vozila su sišla van kolnika niz cestovnu kosinu. Vozač automobila ostao je prikliješten u vozilu te su ga izvadili pripadnici javne vatrogasne postrojbe. Oba vozača i 58-godišnja putnica iz automobila vozilima hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je kod 45-godišnjeg vozača utvrđena laka tjelesna ozljeda, dok će se ozljede kod drugih sudionika naknadno okvalificirati. Kao putnik u teretnom vozilu se nalazio 33-godišnjak koji nije ozlijeđen.