Vikend na prometnicama: Ozlijeđeni vozači automobila i motocikla te pješaci

Ponedjeljak, 04.03.2019.
Policija
radio@studiom.hr | Proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća, a laše su ozlijeđena dva vozača i jedno dijete-pješak. Dva vozača sudionika nesreća bila su u alkoholiziranom stanju, a najviše je izmjereno 70-godišnjaku s područja općine Pribislavec, 1,29 promila.
 
Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, a jedna je osoba ozlijeđena. U kontroli prometa utvrđeno je ukupno 150 prekršaja – 69 na brzinu, a 11 na alkohol i odbijanje alkotestiranja.
 
U nedjelju rano ujutro u Čakovcu u Zrinsko-frankopanskoj ulici 25-godišnjak s područja općine Nedelišće vozio je s 0,92 promila alkohola u krvi i zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nadzor te vozilom sletio u prometne znakove, pa u metalnu ogradu, a potom i reklamni pano gdje se vozilo prevrnulo na krvo. Vozilom hitne pomoći vozač je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede.
 
Istog dana u Dragoslavcu ozlijeđen je 26-godišnji vozač motocikla sa područja općine Sveti Juraj na Bregu. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad upravljanjem motociklom te se prevrnuo, a u pri klizanju po kolniku udario je u teretni automobil kojim se ispred polukružno okretao 37-godišnjak. Motocisklist je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.
 
U subotu oko 12.30 sati u Varaždinu u raskrižju Koprivničke i ulice Ruđera Boškovića 79-godišnji vozač skretao je u lijevo na znak zelenog svijetla na semaforu te je udario u 78-godišnju pješakinju koja je gurajući bicikl prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza. Žena je pala na tlo, a oba su suodionika napustili mjesto nesreće, a da nisu obavijestili policiju. Pješakinja je naknadno sama zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sad nisu okvalificirane.
 
U nedjelju oko 6.30 sati na raskrižju Zagrebačke i Prešernove ulice u Varaždinu nepoznati vozač ušao je u isto na znak crvenog svijetla na semaforu te udario u stražnji bočni dio vozila kojim je upravljala 57-godišnjakinja. Ozlijeđenih nije bilo, a vozač je napustio mjesto događaja. Molimo svjedoke i očevice ove prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije Varaždin ili na broj 192.