Vikend na prometnicama: Na semaforu prošao kroz crveno i izazvao sudar

Ponedjeljak, 14.01.2019.
Policija
Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda dogodilo se pet prometnih nesreća, a u dvije su nesreće tri osobe ozlijeđene, od čega je jedna zadobila teške tjelesne ozljede, priopćila je policija.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća utvrđena je kod dva vozača, a najveću je imao 32-godišnjak s područja općine Pribislavec od 1,87 promila. Sudjelovao je u nesreći koja se dogodila u subotu oko 21 sat u Čakovcu u Zrinsko-frankopanskoj ulici.
 
Policija je u noći sa subote na nedjelju uz pomoć vozila „presretač“ provela operativnu akciju „Alkohol“. Utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega osam prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju - pet prekršaja u količini od 0,5 do 1 promila, a tri prekršaja iznad 1,5 promila te 10 ostalih prekršaja.
 
 
Prošao kroz crveno svjetlo i izazvao sudar

 
U petak oko 14:15 sati u Čakovcu na semaforiziranom raskrižju južne obilaznice i Ulice dr. Tome Bratkovića, 88-godišnjak s područja grada Čakovca vozilom je ušao u raskrižje na je dok na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo zbog čega je udario u vozilo kojim je upravljao 39-godišnjak s područja općine Strahoninec. Od siline udara vozio 88-godišnjaka odbačeno je na drugu stranu ceste gdje je udario u vozilo kojim je bio zaustavljen 57-godišnjak.
 
Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 88-godišnjak koji je zadobio teške tjelesne ozljede te 39-godišnjak i putnica iz njegova vozila, 37-godišnjakinja koji su zadobili lake tjelesne ozljede.
 
Vožnja u pijanom stanju ...

U subotu oko 21 sat u Čakovcu u Zrinsko-frankopanskoj ulici 32-godišnjak s područja općine Pribislavec zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola od 1,87 promila na uzdužnom cestovnom nagibu u zavoju, u zanošenju vozilom sišao je van kolnika niz cestovnu kosinu te se višestruko prevrnuo.
 
Pripadnici JVP Čakovec vozača su izvukli iz vozila nakon čega je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su okvalificirane lake tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.