Vikend na prometnicama: 13 prometnih nesreća, devet ozlijeđenih

Ponedjeljak, 17.06.2019.
Policija
Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega sedam s ozlijeđenim osobama. Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenima, a policija je u kontroli prometa utvrdila 125 prekršaja – 74 brzina, pet alkohol i odbijanje alkotestiranja.

U subotu je u Kuršancu teško ozlijeđena 21-godišnja pješakinja na koju je u Zagrebačkoj ulici vozilom naletio 38-godišnji vozač, a izmjereno mu je 1,06 promila alkohola u krvi. Vozio je neprilagođenom brzinom te je autom izletio van kolnika gdje je udario pješakinju koja je stala uz rub kolnika pri čemu je zadobila ozljede opasne po život i nalazi se na liječenju u čakovečkoj bolnici.

Lakše su ozlijeđeni 51-godišnja vozačica u Vukanovcu, 45-godišnji putnik na cesti između Belice i Gardinovca, 24-godišnji vozač na prometnici između Štrukovca i Murskog Središća. Sedam sudionika nesreća bilo je u alkoholiziranom stanju, a najveća koncentracija od 1,73 promila utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer između Turčišća i Domašinca.

U subotu poslijepodne van mjesta Cerje Tužno u slijetanju vozila s ceste i višestrukom prevrtanju ozlijeđeni su 27-godišnji vozač i 32-godišnji putnik iz vozila. Nesreća se dogodila zbog utjecaja alkohola i brzine, a vozaču je izmjereno 1,79 promila alkohola u krvi. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.     

Istog dana oko 19.30 sati u Nedeljancu 35-godišnjak zbog neprilagođene brzine udario je u vozilo ispred koje je bilo zaustavljeno u koloni i koje je potom udarilo u drugo vozilo ispred. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 42-godišnji putnik iz vozila 35-godišnjaka. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj bolnici.

U petak ujutro u Lepoglavi na šumskom putu Čret ozlijeđen je 48-godišnji muškarac. On je pokušao upaliti traktor kojem je bila pridodana laka prikolica, na način što ga je rukama gurao prema naprijed. Kad je traktor krenuo, muškarac se rukama uhvatio za volan, pri čemu ga je zahvatila guma traktora i pregazila ga. Traktor se zaustavio u vinogradu gdje se prevrnuo na lijevi bok, a muškarac se nalazi na liječenju u varaždinskoj bolnici.

Noćas, oko pola sata iza ponoći na cesti između mjesta Tužno i Krkanec u vožnji zapalio se automobil 29-godišnjaka. Prilikom uočavanja požara koji je započeo u dijelu instrument ploče s ugrađenim auto-radijom, a vozač je zaustavio vozilo uz rub kolnika i izašao iz istog te nije ozlijeđen. Požaru su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vidovec, a materijalna šteta iznosi oko 35 tisuća kuna.