U sudaru poginuo slovenski državljanin, nesreću u Peklenici skrivili alkohol i brzina

Petak, 10.08.2018.
Policija
Jedna je osoba smrtno stradala, a dvije su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer kod Podturna, dok u prometnoj nesreći kod Peklenice nije bilo ozlijeđenih, doznajemo iz Operativnog dežurstva Policijske uprave međimurske.
 
Policija je detalje nesreća podnijela u svom dnevnom izvješću.
 
Oko 14,35 sati u Podbrestu u ulici Marka Kovača vozačica (62), državljanka Republike Slovenije, vozilom je skretala u dvorište kuće, a da nije propustila vozilo iz suprotnog smjera kojim je upravljao 22-godišnjak s područja općine Orehovica. Uslijed udara vozilo vozačice odbačeno je van kolnika u betonsku ogradu, a 85-godišnji putnih od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće.
 
Oboje vozača prevezeni su u Županjsku bolnicu Čakovec, a ozljede im za sad nisu okvalificirane. Zbog obavljanja očevida promet se do 17:30 sati odvijao obilaznim pravcima. Poritv vozačice slijedi kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prometnu nesreću u Peklenici u Čakovečkoj ulici skrivio je 31-godišnji vozač koji je vozilom upravljao s 1,10 promila alkohola u krvi i zbog prevelike brzine u zavoju je djelomično prešao na suprotnu prometnu traku gdje se sudario s vozilom 46-godišnjeg vozača u čijem su vozilu bili 34-godišnjakinja i dijete. U prometnoj nesreći, na sreću, nitko nije ozlijeđen, a zbog očevida cesta je bila zatvorena do 18:55 sati. Protiv 31-godišnjaka slijedi obavijest o počinjenom prekršaju, priopćila je policija.