Policija utvrdila 49 slučaja kršenja samoizolacije

Ponedjeljak, 06.04.2020.
Krunoslav Fekonja
Proteklog vikenda, od petka do nedjelje, Policijska uprava međimurske (PUM) evidentirala je 391 mjeru samoizolacije, a trenutno je u samoizolaciji 1278 osoba. Evidentirano 49 kršenja mjere samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat.

- Sve osobe u samoizolaciji policija provjerava na dnevnoj bazi, kazao je na konferenciji za medije Krunoslav Fekonja, voditelj Službe za granicu PUM.

S obzirom na to da se bliži Uskrs, podsjetio je da će svima koji se planiraju vratiti u Međimurje, prilikom prelaska granice biti propisana mjera samoizolacije što znači da se u inozemstvo neće moći vratiti prije nego istekne ta mjera u trajanju od 14 dana. 

- To može značiti problem kod odlaska natrag na rad u zemlju u kojoj rade. Stoga, dobro razmislite, izbjegavajte putovanja, jer će vam biti onemogućen povratak na posao, apelirao je.

Policija je u petak do 16 sati do ponoći provela akciju 'Četiri ubojice u prometu'. Ukupno je utvrđeno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola od 1,34 promila utvrđena je oko 23 sata u Nedelišću kod 34-godišnjeg vozača.