Palovec: Pritvor i kaznene prijave za napadače na policiju

Ponedjeljak, 20.07.2015.
Policijska uprava Međimurska

PUM: Pritvor i kaznene prijave za napadače na policajce


Dovršenim kriminalističkim istraživanje utvrđeno je da su 32-godišnjak, 39-godišnjak, 33-godišnjak, 18-godišnjak te dvojica 26-godišnjaka, svi iz Piškorovca, počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Naime, sumnja se da su u nedjelju 19. srpnja oko 19.30 sati u Palovcu, Glavnoj ulici, na parkiralištu ugostiteljskog objekta izravnom primjenom sile spriječili policijske službenike u obavljanju službene radnje, a koju su provodili u okviru svojih zakonskih ovlasti. Konkretno, spriječili su ih u dovršenju kriminalističkog istraživanja prekršaja narušavanja javnog reda i mira. Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, izvijestila je policija.

Također, utvrđeno je da su 27-godišnjak, 23-godišnjak, 22-godišnjak, 27-godišnjak, 20-godišnjak i 30-godišnjak, iz Piškorovca, Podturna i Starigrada, počinili prekršaje narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Protiv okrivljenika podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

 

Palovec: Policajce napali palicama - trojica lakše ozlijeđena. Privedeno 12 osoba


U ugostiteljskom objektu u Palovcu jučer su trojica mladića iz Držimurca i Piškorovca, galameći vrijeđala su goste lokala. Zbog prekrašaja narušavanja javnog reda i mira na mjesto događaja izašla je policija, a prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja, s dva automobila pristigla je i skupina od desetak osoba. Oni su odmah po izlasku iz vozila s palicama nasrnuli na policijske službenike.

Kako bi se obranili, policajci su bili prisiljeni upotrijebiti raspršivač s nadražujućom tvari, tzv. suzavac, te su naposljetku, uz pomoć građana, uspjeli svladati napadače. Prilikom napada trojica policajaca zadobila su ogrebotine i modrice.
 
Dvanaestorica napadača su uhićena te su privedena u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.