MARTINJSKI VIKEND Policija upozorava: do 15 tisuća kuna kazne za pijane vozače

Ponedjeljak, 05.11.2018.
Ilustraciija
radio@studiom.hr | Do rujna 2018. godina na međimurskim je prometnicama za 15 posto smanjen broj prometnih nesreća (545) nego u istom razdoblju prošle godine. Ipak, crna statistika je povećanje smrtno stradalih. Dok je u 2017. poginulo šest osoba, ove godine do studenog na našim prometnicama život je izgubilo 10 osoba.
 
Vodeći uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama i dalje su brzina i alkhol. Policija je pojačala kontrole na prometnicama, a akcije će nastaviti i u vikendu koji je pred nama kada će mnogi obilježavati običaj krštenja mošta, "Martinje".
 
 
           Novčana kazna za pijane vozače i do 15 tisuća kuna!
 
Od 9. do 12. studenoga sve policijske postaje u Međimurju provodit će mjere vezane uz prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, a uključit će se i mobilni tim Policijske uprave međimurske, presretači, a koristit će svu raspoloživu tehniku u cilju kontinuiranog nadzora, priopćili su iz policije apeliravši vozače da ne sjedaju za volan ako su konzumirali alkohol. Podsjećaju i da je za vožnju u alkoholiziranjom stanju moguća kazna i do 15.000 kuna, kao i oduzimanje vozačke dozvole do 12 mjeseci.

_____________
Stanje sigurnosti na našim prometnicama bit će jedna od tema u emisiji RADIO OSINJAK u srijedu, 7. listopada, a gost će biti Zdravko Kolarić, načelnik PP Prelog.