Zlatko Dalić imenovan počasnim građaninom Varaždinske županije

Srijeda, 11.07.2018.
Zlatko Dalić, SP Rusija 2018
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je počasnim građaninom Varaždinske županije.
 
Oduka je donesena na sjednici Županijske skupštine, a vječnici su bili jednoglasni u izboru stratega nacionalne vrste koji svojim radom i angažmanom u sportu uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije. Vijećnici i čelništvo Županije ujedno je poslalo poruku podrške Daliću uoči večernjašnjeg polufinalnog susreta Svjetsko prvenstva protiv Engleske.

Na sjednici su jednoglasno donesene odluke i o ostalim dobitinicima javnih priznanja Varaždinske županije za 2018. godinu.

Nagrada za životno djelo pripala je Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici. Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, jednoj od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu koje u 2018. slavi 80. obljetnicu, DVD-u Visoko koje je obilježilo 125 godina postojanja te Lidiji Horvat Dunjko, poznatoj sopranistici i opernoj divi.