Zaklada za obrazovanje odobrila sredstva za 158 učenika i studenta

Utorak, 15.05.2018.
Zaklada za obrazovanje odobrila sredstva za 158 učenika i studenta
Međimurska zaklada za obrazovanje dr. Vinko Žganec za 158 učenika i studenata odobrila je ukupno 80 tisuća kuna potpora.
 
Za učenike i studente odobrene su temeljem socijalnog kriterija ili kriterija izvrsnosti Učenici učenici srednjih škola i redoviti studenti dobit će 500 kuna, a studenti postdiplomskih studija 1000 kuna. Socijalni kriterij znači da ukupni dohodak kućanstva učenika po članu mjesečno ne prelazi 50 posto proračunske osnovice za 2017. godinu. Kriterij izvrsnosti pak se mjeri kada su položeni svi ispiti predviđeni studijskim programom, ostvaren maksimalni broj bodova i prosjek ocjena izvrstan. Potpore pot-diplomantima odobrene su na teme koje su od neposrednog interea za razvoj Međimurske županije, objasnima je predsjednica upravnog odbora Zaklade i zamjenica župana, Sandra Herman.
 
Konferenciji u županijskoj vijećnici  od odbitnika potpora nazočili su Anastazija Kamerlin iz Banfija, učenica 2. razreda Tehničke škole, Jerko Fabić iz Donje Dubrave, student 5.godine Učiteljskog fakulteta i Iva Kožnjak iz Preloga čija je doktorska disertacija na temu Sakralna arhitektura u doba baroka u Međimurju.
 
Na Javni poziv pristiglo je ukupno 166 prijava, a njih osam je odbijeno. U pet godina postojanja Zaklade, dodijeljene su 434 pomoći u ukupnom iznosu od oko 358 tisuća kuna.