Više od pola milijuna kuna za projekte i manifestacije u turizmu

Petak, 01.03.2019.
Više od pola milijuna kuna za projekte i manifestacije u turizmu
U  Međimurju je prošle godine ostvareno više od 190 tisuća noćenja, što je više od 15 posto u odnosu na 2017. U Turističkoj zajednici vjeruju kako bi ove godine broj noćenja mogao dostići željenih 200 tisuća, a tome ti trebali prodonijeti programi i manifestacije za koje je osigurano bespovratnih 550 tisuća kuna.
 
Želimo napraviti značajan iskorak u gradnji infrastrukture, kampova, revitalizaciji Drave, tematski parkovi i brojnih drugih sadržaja. Želimo se jače pozicionirati na tržištu zemljama EU te smo zbog toga članovi mnogih međunarodnih asocijacija koje prepoznaju Međimurje kao turističku destinaciju. - rekao je predsjednik Turističke zajednice i župan Matija Posavec na konferenciji za mediji na kojoj su predstavljena dva javna poziva. 
 
Proširenjem turističke ponude i aktiviranjem neiskorištenih turističkih potencijala želi se promovirati Međimurje kao poželjnu turističku destinaciju.

Za bespovratne potpore u turizmu osigurano je 300 tisuća kuna, a natječaj je usklađen s Master planom županije prema 14 mjera koje su vezane uz razvoj specifičnih oblika turizma. "Znači da razvoj turizma promišljamo strateški zahvaljujući čemu bilježimo rast turističkih pokazatelja." – rekla je zamjenica župana Sandra Herman.
 
Za sufinanciranje događanja Turistička zajednica osigurala je 250 tisuća kuna, a mogu biti iz raznih sektora od sportskih do zabavnih. Do sada je uloženo preko 3,5 milijuna kuna, a voditelj TZ Rudi Grula izjavio da manifestacije doprinose povećanju noćenja i gostiju i do 15 posto.
 
Od 2011. godine financirano je 69 projekata s više od dva milijuna kuna, a za turističke manifestacije utrošeno je 3,5 milijuna kuna.  Javni pozivi otvoreni su do 29. ožujka.