VIDEO: Pobjednička poruka Hrvatske vojske Vatrenima u Rusiji

Petak, 29.06.2018.
HV: Pobjednička poruka Vatrenima
Video
HV - Poruka Vatrenima u Rusiji
VIDEO/FOTO: morh.hr | Uoči utakmice osmine finala hrvatske nogometne reprezentacije protiv Danske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, pripadnici Hrvatske vojske u domovini te u misijama diljem svijeta poslali su poruku podrške Vatrenima u Rusiji. 
Pripadnici sve tri grane Oružanih snaga nogometašima su poželjeli još jednu pobjedu u nizu uz jedinstvenu poruku: "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska!", dok su im pripadnici hrvatske ratne mornarice poručili "Jedan cilj, jedna plovidba, do luke pobjede!", a akrobatska skupina Krila Oluje poželjela je Vatrenima da na terenu u nedjelju izazovu 'pravu oluju'.
 
Piloti i zrakoplovni tehničari Hrvatskog ratnog zrakoplovstvo složni su kako je Vatrenima samo nebo granica uz poruku: "Vatreni, za let do kraja!"
 
Hrvatski vojnici koji je nalaze u misijama u Afganistanu, Poljskoj i Litvi podsjetili su u ovoj prilici Vatrene kako se domovina uvijek mora nositi u srcu, dok su pripadnici Hrvatske kopnene vojske poručili kako iza stopa hrvatskih nogometaša, baš kao i iza stopa hrvatskih vojnika u Domovinskom ratu – ostaje pobjeda.
 
  • Borite se do kraja za boje svoje domovine i pokažite još jednom svu hrvatsku snagu i jedinstvo. U ovoj prigodi Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem želim sve najbolje na Svjetskom nogometnom prvenstvu uoči njihove utakmice protiv Danske, rekao je ministar obrane Damir Krstičević te dodao: Neka vam slika zajedništva i jedinstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bude nit vodilja u borbi za pobjedu.

Podsjetimo da je uoči odlaska hrvatskih nogometaša na Svjetsko prvenstvo u Rusiju u herojskom Vukovaru general zbora Mirko Šundov uručio izborniku Daliću repliku hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Predstavnici Hrvatske vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130 tisuća eura za nabavu ortopedskih pomagala.