VIDEO: Druga osoba zaražena koronavirusom u Međimurju

Srijeda, 25.03.2020.
VIDEO: Druga osoba zaražena koronavirusom u Međimurju

U Međimurju je potvrđen drugi slučaj zaraze virusom Covid-19. Riječ je o muškoj osobi zaposlenoj u sektoru javne uprave, u sustavu kontrole i nadzora državnih granica i sumnja se da je zaražena prilikom obavljanja posla.

>> Brojevi dežurnih telefona u Međimurju za informacije i pomoć građanima
 
Radio je do 17. ožujka, a od dan kasnije je u samoizolaciji. Hospitaliziran je u nedjelju, 22. ožujka. Rađena su dva nalaza,  jedan je bio negativan nakon što je osoba razvila komplikacije, pristupilo se drugom koji je potvrđen kao pozitivan, rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije župan Matija Posavec.
 
Oboljeli je hospitaliziran nakon što je razvio simptome upale pluća, no nije u životnoj opasnosti i nije na respiratoru. 
 

  • U srednje lošem je stanju. Razvili su se simptomi upale pluća, upravo je to jedan dodatni korak kada po struci specijalisti imaju indikaciju za ponoviti testiranje  i reklo bi se da je u tijeku zbrinjavanja. Ali nije životno ugrožen i nije na respiratoru – rekao je ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak.


A epidemiologinja Višnja Smilović kazala je da nije bio u kontaktu s prvozaraženim.
 

  • Epidemiološka služba radi na provođenju kontakta. Svi koji će trebati biti pod nadzorom će biti obuhvaćeni. Zaraženi je unatrag već tjedan dana bio u samoizolaciji, broj kontakata njega u odnosu na druge koji bi se mogli zaraziti je vrlo malen.

>> VIDEO live: Izvanredna konferencija za medije Stožera civilne zaštite

U Hrvatskoj je ukupno 418 osoba zaraženih koronavirusom, a 16 osoba je ozdravilo i otpušteno je iz bolnice. Trenutno se 10 osoba nalazi na respiratoru.

>> U Hrvatskoj 418 zaraženih koronavirusom, novi slučaj u Međimurju