VIDEO/FOTO: Veliki skok za čistu i živu Dravu

Ponedjeljak, 09.07.2018.
VIDEO/FOTO: Veliki skok za čistu i živu Dravu
Foto galerija
VIDEO/FOTO: Veliki skok za čistu i živu Dravu
DAN EUROPSKE AMAZONE, dan za čiste i žive rijeke u nedjelju je treću godinu za redom obilježen velikim skokom u rijeku Dravu na plaži kod Svete Marije. Prva nedjelja u srpnju na brojnim je lokacijama prirodnih rijeka, ne samo u Hrvatskoj, već diljem Europe, točno u 15 sati rezervirana za 'veliki skok' kojim se želi poslati poruka o važnosti očuvanja naših prirodnih bogatstava. 

>> VIDEO: Big Jump 2018
 
  • Drava je naše neprocjenjivo priprodno bogastvo koje trebamo zaštiti i očuvati u svom prirodnom stanju, a ne kanalizirati i narušati zahvatima koji ne idu u korist prirodi. Stari tok naše rijeke je vrlo reprezentativan i rijedak primjer očuvanih rijeka, obilje životinjskog i biljnog svijeta, ističe Janja Škoda iz zaštitarsko ekološke udruge Senjar. 
 
Prema riječima organizatora, za čistu Dravu skočilo je više od 150 skakača, a podržali su ih brojni gledatelji. ZeuS je događaj organizirao uz članove Savjeta mladih općine Sveta Marija, nogometaše Mladosti i vatrogasce DVD-a Sveta Marija te uz podršku Općine Sveta Marija. Večer ranije gledala se utakmica Hrvatska - Rusija, a u nedjelju su velikom sksoku prethodile škola veslanja i razne sportske igre.

Od kada je uređena svetomarska plaža, Big Jump postao je njezin sastavni dio. 
 
  • Od početka imamo velike planove na ovom dijelu. Na žalost, koraci su to koji idu jako sporo, ali mislim da se već puno uspjelo napraviti i da je cijeli prostor već poprimio izgled plaže. Možemo reći da nam ovu destinaciju već sad posjećuje puno više ljudi i vjerujem da stvarno uživaju u blagodatima koje nam priroda pruža, rekla je načelnica Općine Đurđica Slamek te pohvalila mlade koji sudjeluju u organizaciji, ali i članove SRK Klen koji su ranije uredili okoliš oko plaže.  

* * * * *
VIŠE o svemu donosimo u informativnom programu Studija M na 98.8 MHz.