U Paul Greenu u roku od dvije godine planiraju zaposliti 500 radnika

Subota, 20.07.2013.
Tvornica Paul Green3
Foto galerija
Paul Green - rezanje vrpce
U Prelogu je otvoren proizvodno razvojni centar Paul Green grupacije, jedne od vodećih europskih proizvođača ženske obuće, a koji će činiti tvornica obuće, radionica za održavanje i popravak strojeva te centar za distribuciju sirovina i gotovih proizvoda. Jedan od vlasnika tvornice, Guido Strebl na svečanosti otvaranja rekao je kako hrabrost stoji na početku puta, sreća na kraju, a ono što se nalazi između jesu rad, trud i ustrajnost i samo najbolji mogu uspjeti. Strebl je na kraju zahvalio svima koji su omogućili brzu realizaciju projekta Paul Green centra.
 
Na otvaranju su govorili i saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Grada Preloga, Dragutin Glavina, gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek i župan Međimurske županije, Matija Posavec. Saborski zastupnik Dragutin Glavina naglasio je kako vjeruje da će sadašnja ulaganja imati pozitivne učinke na daljnje stvaranje pozitivne poduzetničke i društvene klime koja pridonosi sveukupnom razvoju grada Preloga i Međimurske županije.

 
Gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, istaknuo je kako je Prelog spreman prihtvatiti bilo kakvog, domaćeg ili inozemnog partnera, ulagača i pomoći mu da u nepune dvije godine zajedno dođu do rezultata kao što je to bilo u slučaju ovog razvojnog centra. Gradonačelnik je zahvalio upravi tvrtke Paul Green što je prepoznala grad Prelog i Međimursku županiju za svoju investiciju te istaknuo kako već postoje i novi ulagači koji su zainteresirani za poduzetničku zonu.
 
Župan Matija Posavec naglasio je kao se Međimurska županija kao lokalna i regionalna samouprava te kao ukupni javni sektor  pokazala kao dobar partner te da smo zahvalni za sve vrste investicija i domaćih i stranih. Župan je na kraju istaknuo kako se nada se da će ovo biti jedna svojevrsna poruka svima koji žele investirati, jer Međimurskoj županiji su potrebe investicije te nova radna mjesta i zapošljavanja. Objekat i djelatnike blagoslovio je prečasni Antun Hoblaj.
 
Poduzeće Paul Green danas radi gornjišta obuće sa 75 radnika, a plan je do kraja godine imati 150 radnika. U sljedećih godinu dana planirano je 250 radnika, dok je plan za dve godine 500 radnika s dnevnom proizvodnjom 200 para. Objekat je vrijednosti 4 milijuna eura, a njegova puna vrijednost trebala bi biti 10 milijuna eura.