U Međimurju više nema oboljelih od Covid-19, iz bolnice otpušten i posljednji pacijent

Petak, 08.05.2020.
Tanja Potočnik Hunjadi
U Međimuskoj županiji od danas više nema zaraženih osoba virusom COVID-19, ozdravio je i posljednji pacijent koji je u Županijskoj bolnici bio hospitaliziran 32 dana, kazala je na konferenciji županijskog stožera voditeljica Odjela infektologije Tanja Potočnik Hunjadi.

Prvi pozitivni slučaj koronavirusa u našoj Županiji zabilježen je 23. ožujka 2020. te smo od tada imali ukupno osam oboljelih. Posljednja oboljela osoba otpuštena je iz Županijske bolnice Čakovec nakon dva uzastopna negativna testa te nakon 32 dana hospitalizacije“, kako je istaknula voditeljica odjela infektologije Županijske bolnice Čakovec Tanja Potočnik Hunjadi.
 
Od ukupno osam zaraženih osoba, šest su bile na ljiečnju u bolnici, ali nitko nije bio na respiratoru. Novooboljelih u našem kraju nema već 24. dan, do sada su obavljena 603 testiranja.
 
- Suočili smo se s novim izazovima koje smo uspješno savladali  iako je naša Županija najgušće naseljena, nalazi se uz granicu sa zemljama koje su dugo vremena bile visoko rizične te ima veliki broj dnevnih i tjednih migracija. Doista možemo biti zadovoljni i ponosni na disciplinu građana koja je u ovoj borbi bila ključni saveznik i ključna za ovaj uspjeh.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.