U Međimurju jedna osoba kažnjena zbog kršenja samoizolacije

Utorak, 17.03.2020.
načelnik PUM, Ivan Sokač
Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović jutros je na konfernciji za medije rekao je da će na Vladi danas biti usvojena izmjena Zakona o sustavu civilne zaštite po kojem će Nacionalni stožer dobiti veće ovlasti.

>> U Hrvatskoj 65 zaraženih, prvi slučaj u Krapinsko-zagorskoj županiji

 
Kazao je da će danas biti zatvoreno 27 graničnih prijelaza sa Slovenijom, a koji će to prijelazi biti još nije poznato, kažu nam u Policijskoj upravi međimurskoj.


Mađarska zatvorila granicu za strane državljane!
 
U ponoć je svoje granice za strane državljane, putnike zatvorila Mađarska, dok se teretni promet odvija redovnim putem, pa tako i na nama najbližem GP Goričan - Letenye.
 
U Hrvatskoj je do ovog trenutka testirano 1014 uzoraka i 29 uzoraka je na testiranju. Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 9 598 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom. U Hrvatskoj u karantenu su smještene 63 osobe,  24 strana državljana i  39 hrvatskih, priopćio je Nacionalni stožer.

Jučer je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske policije načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač kazao da je kažnjena jedna osoba zbog ne držanja samoizolacije.
  
  • Djelatnici granične policije su u 24 sata zabilježili oko 400 osoba s mjerama samoizolacije. U kontaktu s građanima često dobivamo dojave o kršenjima mjera samoizolacije, utvrdili smo jedan prekršaj, i u suradnji sa sanitarnim inspektorom, koji je u ovom slučaju ovlašteni tužitelj, utvrdili prekršaj te odredili kaznu. Još jedan slučaj trenutno imamo u obradi, kazao je jučer čelnik međimurske policije.

Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane. 

Apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. 

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

>> (FOTO) Bolnica zatvorila sve ulaze i uvela novi režim: Moramo zaštiti unutarnji sustav