Sutra Dan nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića

Ponedjeljak, 30.07.2018.
Oliver Dragojević
U Hrvatskoj će u utorak biti dan nacionalne sućuti u povodi smrti Olivera Dragojevića i sve zastave na javnim ustanovama bit će spuštene na pola koplja.
 
Odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojević u utorak, 31. srpnja 2018. godine donijela je Vlada na danas održanoj telefonskoj sjednici, a na inicijativu premijera Andreja Plenkovića. Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost, priopćili su iz Vlade.
 
U utorak će s početkom u 11 sati u HNK u Splitu biti održana komemoracija u čast preminuloj legendi hrvatske glazbene scene, a nazočit će i premijer Plenković uz ministra obrane Damira Krstičevića i ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek.
 
Dan nacionalne sućuti, a koji za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi i prvi je puta u povijesti Hrvatska donijela odluku o obilježavanju.