Stožer: Još jedna osoba pozitivna na Covid-19, svi zaraženi imaju blage simptome

Utorak, 07.04.2020.
Stožer: Još jedna osoba pozitivna na Covid-19, svi zaraženi imaju blage simptome
U Međimurskoj županiji još jedna osoba zaražena je virusom COVID-19, a riječ je o članu obitelji u kojoj su ranije potvrđena tri slučaja zaraze i svi su epidemiološki povezani, priopćio je danas Stožer civilne zaštite Međimurske županije. 

Od ukupno trenutno zaraženih pet osoba, četiri su iz iste obitelji. Troje je hospitalizirano u Županijskoj bolnici Čakovec, a svi zaraženi imaju blage simptome te su pod kontinuiranim nadzorom liječnika i epidemiologa.

>> Još jedna osoba zaražena virusom Covid-19 u Međimurju

Preostala testiranja pokazala su negativne rezultate, uključujući i testiranja osoba koje su se prethodnog vikenda organiziranim letovima Vlade vratile iz Španjolske, Italije, Portugala i Švedske.

Prema posljednjim podacima, u Međimurju je aktivno je 1050 mjera samoizolacije, priopćio je Stožer. Od 13. ožujka do danas policija je ukupno zaprimila 162 dojave građana o kršenju mjera samoizolacije, a utvrđeno je 49 slučajeva kršenja mjere. U kontroli bez propusnica zatečeno je 308 osoba.

>> Međimurska policija utvrdila 49 slučaja kršenja samoizolacije

Iz Stožera civilne zaštite Međimurske županije apeliraju na građane da i dalje poštuju mjere prevencije, liječničku struku i da se pridržavaju pravila koja su propisana od strane nacionalnog Stožera. Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije, držanje socijalne distance te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.