Sretan ti 35. rođendan, Potočnice

Nedjelja, 25.10.2015.
DV Potočnica
Dječji vrtić Potočnica iz Male Subotice u petak, 23. listopada, obilježio je 35. godišnjicu rada.

Vrtić je osnovan 1980. godine pod nazivom Dječji vrtić Mala Subotica, a te prve pedagoške godine u njemu su bila 93 mališana u tri odgojno-obrazovne skupine te petero zaspolenih.

„Od tada je prošlo 35 godina… Broj djece kretao se od 75 do 90 djece. Započeli smo rad u sklopu OŠ Mala Subotica, a nakon što su se predškolske ustanove odvojile od škola te su općine i gradovi postali njihovi osnivači, našem vrtiću vlasnik i osnivač postala je Općina Mala Subotica.“  – rekla nam je ravnateljica dječjeg vrtića Potočnica, Marija Molnar.

1994. godine održano je krštenje vrtića kada je njegovo ime primenovano u DV Potočnica, a odabrani su i kumovi. Tako su zlatni kumovi postali  Janja i Vladimir Domjanić, srebrni Darinka i Miroslav Horvat, a brončani Vesna i Franjo Novak.

Svih ovih godina u vrtiću je bilo najviše smijeha, sreće i veselih trenutaka, no bilo je i onih tužnih. „Ti tužni trenuci bili su davanje vrtića u zakup fizičkim osobama. U tom razdoblju u vrtić, igralište, didaktiku i radnike vrtića nije se ništa ulagalo i to je razdoblje koje je najbolje zaboraviti.“ – objasnila je ravnateljica.

Općina Mala Subotica 2006. godine prepoznala je nedostatke privatizacije, stoga je vrtić iste godine ponovno stavila pod njezino okrilje.

„Od tada do danas vrtić je stalno napredovao, opremao se i u njega se jako puno ulagalo, za što je uvelike zaslužan naš načelnik općine Vladimir Domjanić. Povećao se broj djece i radnika u vrtiću, a ove godine smo na upisnom roku imali veliki broj djece te smo u postojećem prostoru oformili i četvrtu skupinu. Time smo rasteretili postojeće tri skupine i ostvarili puno bolje uvjete za rad odgojno-obrazovnim radnicima, a ugodniju atmsoferu i više prostora za našu djecu.“ - rekla je Molnar.

Dječji vrtić Potočnica trenutno ima 11 zaposlenih, od čega osam odgojno-obrazovnih radnika, po jednog računovođu, administratora, kuharicu i spremačicu, a ove pedagoške godine i dvije stažistice.

„I što reći na kraju - sretan ti 35. rođendan vrtiću!“ – rekla je ravnateljica Marija Molnar.

Mnoge smo lijepe trenutke i mi proveli zajedno s njima, stoga svim djelatnicima i djeći vrtića Potočnica čestitamo 35. rođendan! A što smo zabilježili na našim druženjima poslušajte u Radio Cicibanu.