Sportska dvorana u Draškovcu na korak do gradnje: Potpisan ugovor s izvođačem radova

Utorak, 16.05.2017.
Sportska dvorana u Draškovcu na korak do gradnje: Potpisan ugovor s izvođačem radova
Foto galerija
Sportska dvorana u Draškovcu na korak do gradnje: Potpisan ugovor s izvođačem radova
Autor: zsvenda | Nakon što je prije dva mjeseca potpisan Ugovor o izgradnji školske sportske dvorane u Draškovcu, na korak do gradnje doveo je jutros potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova.

Potpisnici ugovora vrijednog 4.687.500,00 kuna su investitori, Grad Prelog i Međimurska županija, te izvođač radova, tvrtka Tehnix d.o.o.. Županija sufinancira 60 posto, a Grad preostalih 40 posto. Ovim potpisom ugovora u Draškovcu je sve spremno za početak gradnje dugoočekivane sportske dvorane, a čiji završetak je predviđen početkom školske godine 2017./2018.

Izjave na potpisivanju ugovora:

Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga:
 
  • Ravnomjerno ulažemo u sva naselja u sklopu grada. Ova dvorana je dokaz da zajednički možemo napraviti sve što je potrebno za normalno funkcioniranje, ne samo osnovne škole, već za sve mještane Župe Draškovec. Ovo će biti objekat na ponos našeg Draškovca.

Matija Posavec, župan Međimurske županije:
 
  • Možda ovo nije najbolje vrijeme za potpis ugovora, s obzirom na izbore, ali to je dokaz da radimo do posljednje minute. Važno je napomenuti da je ovo kraj gradnje dvorana čija je izgradnja financirana s 12 do 15 milijuna kuna, već je početak gradnje energetski učinkovitih, po cijeni koje su tri puta manje. Pokaže li se uspješnim i sljedeće tri dvorane (Sveta Marija, Vratišinec, Sveti Martin na Muri) bit će građene po tom modelu, ali, ne samo dvorane, već ćemo tako graditi i škole i vrtiće.

Đuro Horvat, tvrtka Tehnix:
 
  • Čast i zadovoljstvo mi je što možemo nove tehnologije prezentirati u našem Draškovcu. Izgradnjom dvorane ćemo zaokružiti infrastrukturu koja priliči ovom mjestu kao i gradu Prelogu. Potrudit ćemo se da kvalitetom i rokovima potvrdimo očekivanja iz ugovora. Nadam se nastavku suradnje s kolegama potpisnicima ugovora i da se vidimo na otvaranju sportske dvorane u Draškovcu.

Margit Mirić, ravnateljica OŠ Draškovec:
 
  • Jedva smo čekali tu investiciju, čekamo je već godinama, i nadamo se da bi od 1. rujna mogli početi, kako s jednosmjenskim radom, tako i s odvijanjem TZK u novim prostorijama. Do sada smo tjelesni u zimskim mjesecima održavali u učinici, koju smo stavili za tu namjenu, dok smo u toplijim danima na vanjskim terenima. Dvorana će biti više namjenska, a s Gradom ćemo naknadno odlučiti u koje točno svrhe.