Šlezak obišao školska gradilišta u Orehovici i Pribislavcu

Srijeda, 16.11.2016.
Šlezak obišao školska gradilišta u Orehovici i Pribislavcu
Foto galerija
Šlezak obišao školska gradilišta u Orehovici i Pribislavcu
Zamjenik ministra znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Hrvoje Šlezak u ponedjeljak je prilikom radnog posjeta Međimurskoj županiji obišao školska gradilišta u Orehovici i Pribislavcu.
 
Novu dvoranu u Orehovici čekaju već deset godina, a gradilište je Šlezak obišao s načelnikom Franjom Bukalom i ravnateljem škole Željkom Krištofićem. Izgradnja temelja počela je 2006., a s drugom fazom nastavljeno je prije dvije godine. Kako je istaknuo načelnik Bukal, njezina je izgradnja jedan od prioriteta, a za dovršenje je potrebno još onoliko koliko je do sad bilo uloženo, a to je pet milijuna kuna. Općina je za dvoranu osigrala zemljište, prilaznu cestu i komunalnu infrastrukturu. U međuvremenu izgradnje dvorane, nova školska zgrada otvorena je 2011. godine i danas radi u dvije smjene. Škola u Orehovici poznata je i kao primjer dobre prakse u radu s učenicima romske nacionalne manjine jer se svi programi i prijekti provode integracijski s učenicima većinske nacionalnosti.
 
Nastava u OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu održava se u dvorcu grofa Feštetića, spomeniku kulture nulte kategorije. Novi prostori za nastavu i TZK time su neophodni zbog stalnih investicija u održavanje prostora. Za prvu fazu izgradnje do sad je uloženo šest milijuna kuna. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na više od 30 milijuna kuna, a njen bi završetak omogućio kvalitetne uvjete rada i jedan novi standard za 285 učenika te za oko 30 polaznika predškole. Ravnatelj škole Bruno Matotek naglasio je kako velik broj učenika, koji spadaju pod upisno područje Pribislavec, pohađa druge škole iz okolnih mjesta, no taj se trend počeo mijenjati. Gradilište OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu zamjenik ministra obišao je s ravnateljem i dožupanicom Sandrom Herman.

Nakon što se upoznao s problematikom škologradnje u Međimurju Šlezak je je istaknuo da postoje određeni problemi iznalaženja modela financiranja, a više o mogućim rješenjima bit će poznato nakon sastanka s resornim ministrom.