Skupštinari donijeli odluku o laureatima Nagrade Zrinski za 2017.

Petak, 30.03.2018.
Nagrada Zrinski Međimurske županije
radio@studiom.hr | Na 5. sjednici Skupštine Međimurske županije donesena je odluka o dodjeli Nagrade Zrinski za 2017. godinu. Laureati su GKP Prekom, udruga Zora, akademik Dragutin Feletar, Zvonko Golub i Ivica Jurgec.
 
Na dnevnom redu bilo je 27 točaka, a 23 jednoglasno su usvojene. Dano je izvješće o radu Županije za drugu polovicu 2017. godine, a usvojena su izvješća 17 županijskih ustanova i zaklada. Od njih, Dom za starije i nemoćne osobe prošle godine prihodovao 12 milijuna kuna, Zavod za hitnu medicinu 13,9 milijuna, a Ljekarna Čakovec 71,2 milijuna kuna. Dom zdravlja Čakovec uprihodovao je 23,3 milijuna kuna, a zbog izgradnje nove zgrade poslovao je s minusom od 5,2 milijuna kuna za što je pokriveno kreditinim zaduženjem. Muzeja Međimurja imao je prihod od 3,6 milijuna kuna sredstvima proračuna Međimurske županije i Ministarstva kulture čime se pokrio manjak ranijih godina te ostvario prihod od 14.165,00 kuna. ZakladaKatruža je uprihodovala 180.512,00 kuna, a Zaklada dr. Vinko Žganec 60.060,00 kuna.
 
U Proračunu za 2018. godinu za Centar za socijalnu skrb osigurano je gotovo 2,8 milijuna kuna, a za Doma za starije i nemoćne osobe oko 5 milijuna. Skupština je usvojila pretvorbu REDEA-e iz trgovačkog društva u javnu ustanovu sukladno novim Zakonu o regionalnom razvoju te povećanje temeljnog kapitala poduzeća MIN-Međimurje investicije i nekretnine. Na usvajanje je upućen prijedlog da se zgrada stare škole u Kotoribi prenese u vlasništvo Općine, prijedlog sporazuma o suradnji Međimurske županije sa Kuwajsko Pomorskim vojvodstvom iz Poljske.
 
Zbog visoke cijene lovozakupnina u zajedničkim otvorenim lovištima Međimurske županije pregovarat će se s Ministarstvom poljoprivrede i Državnim odvjetništvom oko izmjene odluke i visini lovozakupnine.
 
Dodajmo tome da su mandate u mirovanje stavili vijećnici HDZ-a Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak. Umjesto njih prisegnuli su Zlatko Horvat iz Cirkovljana i Jasna Ciboci iz Murskog Središća.