Radovi na području grada Preloga: Kraju se privodi izgradnja sportske dvorane u Draškovcu

Petak, 29.06.2018.
SPORTSKA DVORANA OŠ DRAŠKOVEC
Foto galerija
SPORTSKA DVORANA OŠ DRAŠKOVEC
S dolaskom ljeta ne prestaju radovi na području grada Preloga. U tijeku su dva projekta izgradnje pješačko-biciklističkih staza, a kraju se privodi i izgradnja sportske dvorane u Draškovcu.
 
Izgradnja je započela prije oko godinu dana, iako je najavljvan i raniji završetak, od početka nove školske godine mogla bi biti stavljena u funkciju.
 
  • Građevinski dio ide svojom dinamikom, a želimo i da se hodnikom povežu dvorana i škola. Preko resornog Ministarstva osigurano je 315 tisuća kuna za opremanje i nadam se da ćemo do početka školske godine uspjeti riješiti. U suradnji sa Županijom i Ministarstvom, zatvoriti financijsku konstrukciju kako bi se dvorana uredila i da učenici, ali i udruge u Draškovcu napokon imaju svoj sportski, ali i kulturni dom., rekao je za Studio M gradonačelnik grada Preloga, Ljubomir Kolarek.
 
 >> Izgradnja dvorane u Draškovcu teče prema planu, tvrdi gradonačelnik 

Podsjetimo da građevinski radovi na dovorani iznose 4.687.500,00 kuna, Županija sufinancira 60 posto, a Grad preostalih 40 posto.


O radovima na području grada

U tijeku su i radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze između Hemuševca i Donjeg Kraljevca, a radi se i na pješačkim stazama u ulicama Stjepana Mlinarića i Antuna Mihanovića.

Uskoro se očekuje početak izgradnje biciklističke staze na relaciji Draškovec - Oporovec - prometnica uz derivacioni kanal čije je projektiranje u tijeku, kao i natječaj za uređenje odmarališa u Oporovcu te natječajni postupak za rekonstrukciju dječjeg vrtića u Prelogu.
 
Za ponedjeljak, 2. srpnja najavljeno je potpisivanje ugovora s izvođačem radova za nerazvrstanu cestu u industrijskoj zoni Istok. Istoga dana bit će nastavljeni radovi u Novoj ulici u Čehovcu gdje će biti uređeno i dječje igralište. U planu je zamijena ograde u sportskom parku u Cirkovljanu, najavio je u razgovoru za Studio M gradonačelnik Kolarek.

U petak je potpisan ugovor za izgradnju Poduzetničkog centra.


SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

U četvrtak je redovnu sjednicu održalo Gradsko vijeće Grada Preloga, a više o svemu poslušajte u informativnom programu Studija M!