Proračunskih 300 tisuća kuna za 16 projekata u turizmu

Utorak, 07.05.2019.
Proračunskih 300 tisuća kuna za 16 projekata u turizmu
Odabrano je 16 projekata koji se iz proračuna Međimurske županije financiraju s 300 tisuća kuna temeljem Javnog poziva za dodjelu turističkih potpora. 

Neki od propisanih ciljeva su da teže proširenju turističke ponude, aktiviranju neiskorištenih turističkih potencijala, stvaranju novih turističkih proizvoda te promoviranju Međimurja kao poželje turističke destinacije. Potpore su dodijeljene projektima širom Međimurja kojima će se otvoriti novi  smještajni kapaciteti, nadograditi postojeći te proširiti kvaliteta usluga i ponude, kaže predsjednica ocjenjivačke komisije i zamjenica župana Sandra Herman. 

Ugovore je s nositeljima projekta potpisao župan Matija Posavec. Lani je broj noćenja i gostiju povećan za 12 posto, dok je ove godine i prije polovice godine zabilježen ras od šest posto. Nastavi li se istim intenzitetom, očekuje se da će nadmašiti prošlogodišnji rast. Jedan do ciljeva je i što prije približiti se brojci od pola milijuna noćenja, a ta je brojka za sad prošla 200 tisuća. 

Na Javni poziv pristiglo je 25 prijava, a odobreno je financiranje do sad najvećeg broja na godišnjoj razini. Najveći iznos potpore od 50 tisuća kuna dodijeljen je Toplicama Sveti Martin za izgradnju novih atrakcija, a među je i  uređenje terase ugostiteljskog objekta s popratnim sadržajima na Marini Prelog. U osam godina iz Proračuna je uloženo više od 2 milijuna kuna, rezultat su, kažu, 84 novih turističkih projekata.