Poznati pobjednici županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika u Varaždinskoj županiji

Srijeda, 07.03.2018.
Foto: doc
Poznati su pobjednici županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika među osnovnim i srednjim školama u Varaždinskoj županiji.
 
Domaćin osnovnoškolcima bila je OŠ Ante Strčevića u Lepoglavi, a svoje znanje i poznavanje je testirao 61 učenik.
 
U kategoriji učenika sedmih razreda najviše je bodova osvojila Melanija Štefanec iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, drugo mjesto su podijelile Lana Slavinec iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca i Karolina Zagorščak iz OŠ Franje Serta Bednja. Treća je bila Lana Zrinski iz OŠ Novi Marof.
 
Među učenicima osmih razreda, prvo je mjesto osvojila Darija Gazdek iz OŠ Novi Marof, druga je bila Marcela Čegelj iz VI. osnovne škole Varaždin, a treća Marta Majcen iz OŠ Šemovec.


S R E D NJ E  Š K O L E
 
Natjecanje za srednjoškolce, njih 60, održano je u Prvoj gimnaziji Varaždin. Među učenicima prvih razreda najbolji je bio Matija Pongračić iz Prve gimnazije Varaždin, druga je bila njegova školska kolegica Antonija Križanec, a treća Antonija Nakić iz Druge gimnazije Varaždin.
 
Među učenicima drugih razreda prvo je mjesto zauzela Marta Cesar iz Prve gimnazije Varaždin, drugo Dino Forjan iz Srednje škole Ivanec, a treće Ada-Nela Peharda iz Prve gimnazije Varaždin.
 
Učenici Prve gimnazije Varaždin bili su najbolji među učenicima trećih razreda: Rebeka Petković bila je prva, Damjana Kućar druga, a Karlo Đula bio je treći.
 
Među maturantima, najviše je znanja iz hrvatskog jezika pokazao Šimun Šopar iz Prve gimnazije Varaždin, na drugom je mjestu Teodora Peček iz Srednje škole Ivanec, a na trećem Leona Kućar iz Prve gimnazije Varaždin.