Popuštanje mjera: U zatvorenom prostoru do 100 ljudi, na otvorenom 300

Četvrtak, 21.05.2020.
Popuštanje mjera: U zatvorenom prostoru do 100 ljudi, na otvorenom 300
Foto: Ilustracija | Hrvatski zavod za javno zdravstvo sljedećeg tjedna objavit će preporuke u kojima će detaljno opisati epidemiološki okvir za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020.

Nakon niza sastanaka s predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će HZJZ izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za obavljanje djelatnosti.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

HZJZ će preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima objaviti sljedeći tjedan.

Od 27. svibnja predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.