Otvorene prijave za nagradu Josipa Vancaš - dobrotvorka godine

Ponedjeljak, 10.10.2016.
Josipa Vancaš - dobrotvorka godine
Zaklada ZAMAH i ove godine poziva sve zainteresirane građanke i građane da svojim prijedlozima sudjeluju u izboru dobrotovorke godine. Nagrada Josipa Vancaš – dobrotvorka godine dodijeljuje se već šestu godinu za redom, a namijenjenu ženama filantropkinjama koje svojim radom i djelima daju primjer kako se hrvatsko društvo može mijenjati na bolje.

Uvjeti koje kandidatkinje moraju zadovoljavati su državljasntvo Republike Hrvatske, da svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu, ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem, sudjeluje u dobrotvornim akcijama ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija, osobno daje financijska sredstva za javnu dobrotvornu akciju, potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.

Poznajete li osobu koja udovoljava uvjetima te smatrate da njezin dobrotvorni rad treba predstaviti javnosti, ispunite obrazac za nominaciju te potom pošaljite na adresu dobrotvorka@zamah.hr. Proces izbora je javan, a prijave su moguće do 4. studenog. Glasovanje će se odvijati na internetskoj stranici Zaklade do 9. prosinca.

Spomenimo da je naziv nagrade inspiriran je djelom Josipe Vancaš, dobrotvorke iz razdoblja Ilirskoga preporoda, a u proteklih pet godina dodjeljivanja nagrade predstavljeno je ukupno 55 iznimnih žena.  

Nagrada Josipa Vancaš – dobrotvorke godine bit će uručena 14. prosinca na svečanosti u Muzeju Mimara. Više o prijavama možete pronaći na službenim stranicama Zaklade