Nema odaziva u Prometnu jedinicu mladeži koja regulira promet na raskrižjima

Ponedjeljak, 10.09.2018.
Prometni znak - STOP
U Maloj Subotici u tijeku je rekonstrukcija raskrižja Glavne ulice, Braće Radića i Alojzija Stepinca. Postavljanje prometne signalizacije trebalo bi jednu od najkritičnijih točaka na međimurskim prometnicama učiniti sigurnijom za sve sudionike u prometu. Završetak radova očekuje se do studenog, rečeno je to na 2. Sjednici savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Predsjednik Kristijan Srpak od učinjenog izdvojio je postavljene rampe na željezničko-cestovni prijelazi između Male Subotice i Belice te Nedelišća i Strahoninca. Od radova koji predstoje najavljena je i skora rekonstrukcija nadovožnjaka u Kalničkoj ulici u Čakovcu.

Statistički, na našim prometnicama do kraja kolovoza dogodilo se 96 prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju u 2017. godini. No, u porastu je broj nesreća u kojima sudjeluju stariji vozači, a koji više nisu obavezni vršiti liječničke preglede, naglasio je čelnik ovog preventivnog tijela. Najčešći uzroci nesreća i dalje su vožnja u alkoholiziranom stanju i neprilagođena brzina.

Ni uz povećanje satnice, animiranje učenika i roditelja nije bilo odaziva u Prometnu jedinicu mladeži koja regulira promet na raskrižjima, rekao je to Srpak. Savjetu predstoji odnijeti rješenje kojim će zainteresirati mlade. Pozitivni rezultati ostvareni su u programu osposobljavanja za vožnju biciklom koji je završilo 364 učenik.

Savjet je donio odluke o sufinanciranju kampanje Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju, postavljanje svjetleće konzole na prijelazu u Vukovarskoj ulici u Čakovcu koji svakodnevno koriste brojni srednjoškolci te za kupnju bespilotne letjelice koji bi služio za snimanje terena iz zraka, na nedostupnim ili opasnim mjestima, snimanje priredbi.

Financijski plan i program Savjet će donijeti na sjednici u listopadu.