Nakon godina stagnacije, u Donjoj Dubravi najavljena gradnja gospodarskih objekata

Subota, 23.12.2017.
Općinsko vijeće Općine Donja Dubrava
Na održanoj 4. sjednici Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava vijećnici su prihvatili Proračun za 2018. godinu u iznosu od 6.180.000,00 kuna. Između ostalog, na sjednici je za drugog potpredsjednika Općinskog vijeća izabran Zlako Ljubek, a izabrani su i preostali članovi općinskih odbora. 
 
Prihvaćene su i Izmjene i dopune Proračuna za 2017. koji nije  nije izvršen kako je to bilo planirano na razini 4.855.000,00 kuna. Manje je za 1.229.000,00, odnosno 3.625.000,00 tisuća kuna u ovom dijelu izvršenja- Izostali su neki projekti, prije svega  kanalizacijskog sustava s kojim će krenuti sljedeće godine, a neke potpore države koje su bile naznačene nisu realizirane, kaže načelnik Varga.
 
Kanalizacija s odvodnjom oborinskih voda ujedno će biti i stavka najvećeg izdvajanja u Proračunu za 2018. godinu. Povećana su i sredstva za Gospodarsku zonu, a nakon godina stagnacije, u Donjoj Dubravi očekuju nicanje novih gospodarskih objekata.
 
Vladimir Čituš, zamjenik i predsjednik Odbora za gospodarstvo razveselio nas je informacijom da će se tri objekat graditi u toj zoni. Moram napomenuti da se već oko sedam godina u Donjoj Dubravi nije izgradio niti jedan gospodarski objekt, a 2018. godina ima tri građevinske dozvole. Nešto se, eto, pozivno pokreće, rekao je prvi čovjek Općine.
 
Za sljedeću godinu najavljena je i revitalizacija starog toka rijeke Drave s objektom koji će biti na raspolagnaju ribičima i u turističke svrhe. Što se turističke infrastrukture tiče, već početkom godine krenut će s radovima na sutoku starog toka rijeke Drave i derivacijskog kanala.
 
Što se odbora tiče, neki su poput Odobora za socijalna pitanja već krenuli s aktivnostima pa su formirali su strukturu osoba kojima su podijeljeni božićni darovi. Dobra vijest stiže upravo po pitanju povećanja sredstava za Socijalni program. Koji je u Proračunu za 2018. povećan za 100 tisuća kuna te iznosi 280 tisuća kuna.
 
VIŠE >> Općina Donja Dubrava povećava sredstva za javni program i socijalne potrebe 

UOČI BLAGDANA ODRŽANA I SVEČANA SJEDNICA VIJEĆA
 
Dobrava - to smo mi naziv je prezentacije koja je obilježila Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava uočo blagdana. 
 
Prezentaciju su pripremili Marko Ljubek i Janja Kovač, a u kojoj su prikazani povijesti udruga i život u Donjoj Dubravi, a materijal je to koi će se još nadograđivati. Vijećnici su se osvrnuli i na obljetnice koje se nisu posebno obilježavale, a to je 100. obljetnica spomena Crvenog križa u Donjoj Dubravi i 150 godina Knjižnice u Donjoj Dubravi, što je posebno važno naglasiti, ističe načelnik Varga, jer knjižnice tada nisu imali ni Prelog ni Čakovec.
 
„Božićnom svečnom sjednicom završili smo 2017. godinu. Hvala svima koji su pomagali u radu Općine, a isto tako velika čestitka i sretan Božić svim Dobravčicama i Dobravčanima kao i slušatelima Studija M te svima svako dobra u 2018. godini., zaključio je za Studio M načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga.