Najatraktivniji objekt u staroj vojarni bit će prenamijenjen za turizam

Petak, 12.01.2018.
Najatraktivniji objekt u staroj vojarni bit će prenamijenjen za turizam
Foto galerija
Bivša vojarna Čakovec
Atractour, naziv je projekta kojim će rekonstrukcijom zgrade bivše vojarne u Čakovcu biti otvorena Centar za posjetitelje, novi uredi Turističke zajednice Međimurske županije i memorijalna soba s vizualima bivše vojarne.
 
Jedan od najatraktivnijih objekata na tom području, tako će biti namijenjen za turizam. Novi uredi turističke zajednice živjet će 24 sata dnevno, najavio je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula na potpisivanju Ugovora o javnoj nabavi radova Rekonstrukcija zgrade u bivšoj vojarni u Čakovcu za projekt Attractour. Radovi su vrijedni 3,5 milijuna kuna, trebali bi završiti u roku od 150 dana, a izvodit će ih tvrtka iz Murskog Središća. Ugovor o javnoj nabavi radova u četvrtak su potisali predstavnik izvođača radova i župan Matija Posavec. Cjelokupna vrijednost projekta je 11,2 milijuna kuna, financiran je iz programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, stoga će u sklopu istoga u gradu Letenye biti rekonstruiran dvorac Szapary.
 
Što se tiče cjelokupnog prostora bivše vojarne krajem ožujka trebao bit biti otvoren Studentski dom, a bit će dograđen i Tehnološko inovacijski centar za oko 20 novih inkubiranih tvrtki. Kako se očekuje i da će uskoro biti potpisani ugovor za Metalsku jezgru, sveukupno će u ovom prostru ove godine biti uloženo oko 65 milijuna kuna.