Na 5. Sajmu sigurnosti i prevencije više od 40 izlagača i atraktivne pokazne vježbe

Srijeda, 12.09.2018.
Na 5. Sajmu sigurnosti i prevencije više od 40 izlagača i atraktivne pokazne vježbe
Foto galerija
Na 5. Sajmu sigurnosti i prevencije više od 40 izlagača i atraktivne pokazne vježbe
Prevencija spaja već poznati je slogan Sajma sigurnosti i prevencije, a peti po redu Policijska uprava međimurska u suradnji s partnerima održat će 21. rujna od 10 do 16 sati.
 
Prezentacijski i edukacijski dio bit će održan u sportskoj dvorani Graditeljske škole, a brojni besplatni sadržaji usmjereni su prema svim dobnim i društvenim skupinama. I ove godine sudjelovat će javne i državne ustanove, udruge građana i pravne osobe koje se bave prevencijom u području sigurnosti, a uključene su i pojedine škole, najavio je na konferenciji za medije Danijel Mikulić, voditelj Službe kriminalističke policije.
 
Poslove i preventivne aktivnosti policije predstavit će policijski službenici iz policijskih uprava varaždinske, koprivničko-križevačke, zagrebačke i međimurske, predstavnici Ravnateljstva policije te gosti iz Mađarske i Slovenije. Bit će prezentirani i protueksplozijski uređaji i opreme te rad EOD robota, razne forenzičarske metode i sredstva za pronalazak i izuzimanje tragova s mjesta počinjenja jaznenog djela, kao i njihova vještačenja.
 
Atraktivne pokazne vježbe na stadionu Mladosti prikazat će pripadnici Interventne jedinice policije  Policijske uprave međimurske i motociklisti iz triju policijskih uprava. Vježbu prezentacije evakuacije i spašavanja u slučaju potresa (urušavanja zgrade) prikazat će pripadnici Stožera civilne zaštite Grada Čakovca, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Policijske uprave međimurske. Na terene Mladosti očekuje se i slijetanje MUP-ova helikoptera.
 
Na Sajmu će biti obilježen i predstojeći blagdan Svetog Mihovila - Dan policije, a na sam dan 28. i 29. rujna rujna bit će organizirana biciklijada Policajac za policajca, najavio je Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač.
 
Konferenciji su nazočili i župan Međimurske županije, Matija Posavec, upraviteljica Zaklade za prevenciju Međimurske županije, Sandra Herman, predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, Mario Medved.

Više o Sajmu sigurnosti i prevencije donosimo u informativnom programu.