Mladi Međimurci provode europski projekt Explore, Connect and Coach

Utorak, 25.07.2017.
Erasmus+ Nizozemska
Članovi Centra za mlade Čakovec (CeZaM) osmislili su projekt Explore, Connect and Coach (Istraži, poveži se i poduči) kojim će Čakovec sljedećeg tjedna staviti na kartu Erasmus+ programa.

Mladi Međimurci, potaknuti prošlogodišnjim sudjelovanjem u međunarodnoj razmjeni mladih u Nizozemskoj, po povratku u Hrvatsku odlučili su osmisliti svoj projekt. Isti je u konačnici prihvaćen od strane programa Europske unije namijenjenog mladima, Erasmus+. Sljedećeg tjedna, ponedjeljka do nedjelje, 42 mladih iz Hrvatske, Nizozemske i Španjolske sudjelovat će na radionicama, razmjenjivati iskustva i znanja, povezivati se i upoznavati Čakovec.

Aktivnosti projekta će se održavati na više lokacija u gradu, a Interkulturalna večer na kojoj će mladi predstaviti svoje zemlje kroz brojen zanimljivosti, gastronmiju, glazbu i obačaje, u petak od 19 sati, namijenjena je svima koji će se u to vijeme naći u središtu grada.  

Projektni partneri Centru za mlade Čakovec su nizozemska udruga mladih IPA te španjolska udruga Ekhi, a projekt se provodi uz financijsku podršku EU kroz program Erasmus+.