Međimurska i Varaždinska županija prijatelji ženskog poduzetništva

Nedjelja, 10.03.2019.
Kongres poduzetnica 2019
Međimurskoj i Varaždinskoj županiji dodjeljene su povelje 'Županija prijatelj ženskog poduzetništva' dodijeljene su Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Na Kongresu poduzetnica u Zagrenu primile su ih zamjenica međimurskog župana Sandra Herman i poseban savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević.

Dodjeljuju se za promicanje ženskog poduzetništva, iniciranje, suorganizaciju i financiranje edukacija i manifestacija kojima se jača žensko poduzetništvo. Međimurska županije prošle godine bila je jedan od pokrovitelja Kongresa. Herman je tom prilikom podsjetila na Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije te Sajam ženskog poduzetništva.

Martinčević je sudjelovala na panelu pod temom Država i učinkovito poduzetništvo. Iako su u razvoju poduzetništva ključni instrumenti utjecaja u rukama države i lokalna samouprava može potpomognuti razvoj, rekla je te dodala kako su s preko 700 milijuna kuna vrijednosti EU projekata doprinijeli pozitivnom utjecaju na razvoj poduzetništva pa tako i ženskog poduzetništva.

Kongres poduzetnica održan je pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i grada Zagreba.