Mala Subotica: Do studenog prilagodba na novi način prikupljanja otpada

Srijeda, 07.02.2018.
Mala Subotica: Do studenog prilagodba na novi način prikupljanja otpada
Općinsko vijeće Općine Mala Subotica krajem 31. siječnja na održanoj 6. sjednici donijelo je Odluku o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja mješanog komunalnog i mješanog biorazgradivog komunalnog otpada. O najvažnijim promjenama za kućanstva, načelnik Općine Valentino Škvorc:
 
- Odluka je morala biti donesena tri mjeseca od dana stupanja na snagu Vladine Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom. Jedna od bitnih novosti je uvođenje kante za biorazgradivi otpad, nešto što su naši mještani imali prije nekoliko godina te će se promijeniti sama dinamika odvoza., rekao je za Studio M načelnik Općine Valentino Škvorc. Usluga se najvjerojatnije neće mijenjati do 1. studenog, do kada koncesionar treba urediti tehničko-tehnološke uvjete, što znači da će biti i dovoljno vremena da se mještani upoznaju s promjenama.
 
Na dnevnom redu Sjednice bilo je ukupno devet točaka. Među njima, jednoglasno je donijeta odluka o izboru članova Savjeta mladih. - Na temelju javnog poziva i provjera prijava prijedloga Povjerenstva za zbor i imenovanja predložene su osobe s idejama koje su spremne raditi i pokrenuti društveni život, prvenstveno mladih, a i cijele zajednice., ističe Škvorc.
 
Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi bile su potrebne korekcije koje su na sjednici i prihvaćene.
 
Kako je krajem prošle godine s radom je prestala Ordinacija opće medicine Mandica Markovinović-Kramar zbog odlaska u mirovinu, Općinsko vijeće donijelo je odluku o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o zakupu Domu zdravlja Čakovec koji obavlja djelatnost opće, obiteljske medicine.


Aktivnosti u općini od posljednje sjednice
 
Općina Mala Subotica raspisala je natječaj za financiranje programa i projekata udruga za 2018., a otvoren je do 16. veljače.
 
Radovi u središtu Palovca trenutno su u mirovanju, a bit će nastavljeni čim to dozvole vremenski uvjeti.  Krenulo je projektiranje za optički internet, dok će radovi na mreži početi sredinom ovog  mjeseca. Izrađen je etažni elaborat za zdravstvenu stanicu u Maloj Subotici što je bio preduvjet da se izradi projektna dokomentacija za obnovu zdravstvene stanice nakon čega će biti prijavljena na natječaj za energetsku obnovu, rekao je za Informativni mozaik Studija M načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.