Kristijan Srpak novi šef Savjeta za sigurnost prometa na cestama

Petak, 30.03.2018.
Kristijan Srpak
Kristijan Srpak novi je predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije. Na konstituirajućoj Sjednici novog saziva Savjeta jednoglasno je usvojen dnevni red, a predstavljena su Izvješća o provedenim aktivnostima svih sudionika Savjeta u 2017. te planirani projekti u ovoj godini.
 
Od najznačajnijih istaknuti su semaforizacija raskrižja u Maloj Subotici čiji je završetak planiran do rujna te rekonstrukcija dva raskrižja u Čakovcu, odnosno prenamijena u rotore te nadvožnjak koji će biti saniran u fazama. Za to je osigurano 4 milijuna kuna. Prioritet je i riješavanje sigurnosne situacije željezničko – cestovnim prijelazima između naselja Mala Subotica – Belica i Nedelišće – Strahoninec za što je najavljen sastanak župana Matije Posavca s predstavnicima HŽ Infrastrukture i Agencije za sigurnost željezničkog prometa.
 
Na Sjednici je istaknuta važnost uključivanja učenika petih razreda u osposobljavanje vožnje biciklom te poticanje mladih u prijave za jedinice prometne mladeži grada Čakovca. Savjet će financirati dio županijskog natjecanja Sigurno  prometu.
 
Od Savjeta se nakon 20 godina članstva, od čega je 15 godina predsjedala Savjetom, oprostila dosadašnja predsjednica Alenka Hošnjak. Sjednici su nazočili predstavnici Županije, gradova Prelog i Čakovec, Županijske uprave za ceste te drugih dionika koji su  važan dio u segmentu sigurnosti zajednice.