Gradonačelnik pred odlazak u Bruxelles: Priznanje za sve koji su radili na razvoju sporta

Ponedjeljak, 03.12.2018.
Gradonačelnik pred odlazak u Bruxelles: Priznanje za sve koji su radili na razvoju sporta
radio@studiom.hr | Delegacija Grada Preloga na čelu s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom jutros je otputovala u Buxelles gdje će u utorak prisustvovati svečanosti dodjele priznanja destinacije sporta u organizaciji Federacija europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe).

Prelog je proglašen europskim gradom sporta u konkurenciji gradova do 10 tisuća stanovnika, a proznanje je to za sve koji su sudjelovali u razvoju sporta, poručio je pred odlazak čelnik Grada:
 
  • "Ne samo za Prelog, već za Međimurje i cijelu Hrvatske. Prelog je četvrti grad u Hrvatskoj koji dobiva tu titulu i to je sigurno prestižno priznanje, ali i zahvala svima koji su dugi niz godina radili u razvoju našeg sporta – od speedwaya, rukometa, nogometa, košarke, odbojke, tenisa, sportskog ribolova, do streljaštva, a nama koji danas radimo svakako poticaj da još više ulažemo u sport i mlade jer oni su budućnost."

>> PRELOG: EUROPSKI GRAD SPORTA 2019.
 
Ovo priznanje u Prelog će stići netom pred proslavu Dana grada, a čiji program obilježavanja će ove godine trajati dva dana. Dodajmo tome da će titulu europske prijestolnice sporta u 2019. godini nositi Budimpešta.