FOTO: Završila energetska obnova ETŠ-a: Vrpcu prerezale svjetske prvakinje iz biologije

Četvrtak, 20.12.2018.
FOTO: Završila energetska obnova ETŠ-a: Vrpcu prerezale svjetske prvakinje iz biologije
Foto galerija
FOTO: Završila energetska obnova ETŠ-a: Vrpcu prerezale svjetske prvakinje iz biologije
Prigodnom svečanošću nakon završetka radova energetske obnove u srijedu su otvorena zgrada i sportska dvorana Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu. Čast rezanja vrpce imale su svjetske prvakinje iz biologije, Lucija Marković i Eva Perčić.

U projekt je uloženo 5,8 milijuna kuna, od čega EU fondovi financiraju pet milijuna kuna, dok ostatak pokrivaju osigrana sredstva u proračunu Međimurske županije. Uz obnovu vanjske ovojnice, odnosno fasade, u vanjske zidove i krovove ugrađena je toplinska izolacija, ugrađeni su novi radijatori. U dvorani je u potpunosti su zamijenjeni parket i vanjska stolarija, dok su na zgradi škole zamijenjena ulazna vrata, kao i vrata na ulasku u negrijani hodnik koji školu povezuje s dvoranom. Svi i ti radovi u konačnici bi trebali donijeti uštede energenata od oko 65 posto. Od radova, ugrađena je i podizna platforma za osobe s poteškoćama u kretanju.

Od 1921. godine škola se razvija i nadograđivala, a danas ju polazi više od 600 učenika u 30 razrednih odjela u sedam usmjerenja. Učenici ostvaruju vrhunske rezultate diljem Hrvatske, Europe i svijeta, a u ovo predbožićno vrijeme dobili su ono što su nestrpljivo čekali, kazala je ravnateljica škole Bosiljka Vinković Kukolić. U 97 godina postojanja škole, kroz školu su prošle mnoge generacije učenika, a dok je za ovu svečanost program s učenicima pripremalo 97 djelatnika. Svečanosti je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Zgrada i školska sportska dvorana Ekonomske i trgovačke škole je peti od šest energetski obnovljenih javnih objekata u obrazovanju u prvom krugu natječaja, a čija je ukupna vrijednost veća od 27 milijuna kuna. Cilj je u naredne dvije godine obnoviti sve osnovne i srednje škole, rekao je međimurski župan Matija Posavec. Dodajmo tome da je završila i energetska obnova zgrade i sportske dvorane u Strahonincu, a otvaranje je najavljeno za petak.