FOTO: Za 49 mališana osigurana daljnja pomoć asistenata

Četvrtak, 24.01.2019.
FOTO: Za 49 mališana osigurana daljnja pomoć asistenata
Foto galerija
FOTO: Za 49 mališana osigurana daljnja pomoć asistenata
Projekt vrijedan 460 tisuća kuna Međimurska županija jedina je županija u Republici Hrvatskoj koja, osim za učenike osnovnih i srednjih škola, osigurava asistente i djeci vrtićkog uzrasta.

Ugovor o nastavku ovog hvalevrijednog projekta potpisala je predsjednica Saveza udruga za uključivanje djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovni sustav Međimurske županije Prvi korak Petra Kovačić.

U projekt je uključeno 49 djece s teškoćama u razvoju u 16 jedinica lokalnih samouprava i 44 pomagača. - Vjerujemo da u razdoblju pred nama možemo računati na daljnju podršku jedinica lokalnih samouprava jer bez toga ne možemo ostvariti naše ciljeve. - rekla je Kovačević na potpisivanju ugovora.

O važnosti projekta govorila je Eleonora Glavina, psihologinja Dječjeg vrtića Cipelica, a u ime korisnika, odnosno roditelja obratio se Tomislav Hublin.

Djeci s teškoćama u razvoju potrebno je omogućiti da se uključe u društvo, da se integriraju u okolinu i druže s djecom. Djeca s teškoćama u razvoju imaju jednake potrebe kao sva ostala djeca i kroz ovakve projekte i aktivnosti te se potrebe u što većoj mjeri mogu zdovoljiti.

Prvi korak okuplja četiri udruge - Međimursku udrugu za ranu intervenciju MURID, Udrugu slijepih Međimurske županije, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije te Udrugu za autizam Pogled. Potpisivanju su uz predstavnike županije nazočili  i Jasenka Martinčević, Dalibor Kuhta, Silvija Pucko, Tihana Miri, Marija Ciglar, Dijana Novak, Katarina Drk i Žaneta Božić.