FOTO: Za 24 projekta u Međimurju dodijeljeno 25 milijuna kuna

Petak, 15.11.2019.
FOTO: Za 24 projekta u Međimurju dodijeljeno 25 milijuna kuna
Foto galerija
Ministar Pavić dodijelio 24 ugovora
Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić u Čakovcu je dodijelio 34 ugovora za projekate korisnicima iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije. Radi se o sredstvima iz Nacionalnog fonda za pomoć za sufinanciranje postojećih EU projekata, od 300 milijuna kuna, danas dodjeljujemo preko 30 milijuna kuna.
 
  • Radi se o energetskim obnovama škola i vrtića, dodjeljivanja sredstava različitim centrima kojima je potrebno financiranje, a koji su se javili na natječaj. Ovime smo združili dvije županije, ugovore vrijedne 30 milijuna i vjerujemo da će ovo biti značajan poticaj načelnicima, gradonačelnicima i županima dviju županija u provođenju sličnih EU projekata na njihovim područjima.“, poručio je ministar Marko Pavić te dodao kako je izuzetno bitan ravnomjeran regionalni razvoj.
 
Za 24 u Međimurskoj županiji dodijeljen je 25,1 milijun kuna.
 
  • Gradi se mnogo, što je i vidljivo, tako da samo ona komponenta sufinanciranja koju Županija kao nositelj projekta mora osigurati, premašuje ukupni županijski proračun. Stoga je fond za sufinanciranje projekata važan jer to znači brži završetak spomenutih projekata, a u konačnici bolju i kvalitetniju uslugu našim građanima.“, kazao je međimurski župan Matija Posavec. 

Uručivanje ugovora održano je simbolično u prostoru Muzeja Međimurje koji je sa svojim projektom „Rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Staroga grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“ najbolji primjer uspješnog povlačenja europskih sredstava. Svečanosti je prethodio radni sastanak kojeg je ministar Pavić sa suradnicima održao sa županom i suradnicima.
 
* * * * *
Detalje donosimo u informativnom programu!